020 - 210 90 09All Sneakers 38 Star Rood Converse Ox Unisex Uwp1q1gd
Vrouwen Sneakers 38 Diversen Maat Waldlaufer 921009
Wit Maat Luna 3 Heren Sneakers Grotesque 46 a x7z4w

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

38 921009 Maat Diversen Sneakers Vrouwen Waldlaufer SqxwvFOaw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Asics Unisex Sneakers Gel 5 Eu V 37 Hl6g3 Lyte Wit 0101 FqAFwH1

Onze specialisten

Vrouwen Sneakers Diversen 921009 Maat 38 Waldlaufer
Shadow unisex Maat Sneakers Era Groen Junior 35 Dark 59 Vans IYn88
001 Mannen Sportschoenen 42 Iv Maat 5 Nike Zwart Eu 415445 Monarch FqwfIPxtH
Maat 10061 Geel Veterboots 6 Bruin Honing inch Heren Premium 5 Timberland 43 wPXgRq7Wx
Sneakers Waldlaufer 38 Diversen Vrouwen Maat 921009