020 - 210 90 09Flex Natural Sneakers Maat36 capsule Dames Ultra Skechers 5wHzZxBw
Bloemenprint Maat 36 Sneakers S Witte oliver
Gabor Sneakers Sneakers Gabor Sneakers Gabor Rood Rood wIEqHxg1n

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

36 Sneakers S Witte oliver Bloemenprint Maat aww1PfqXx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Sneakers Sneakers Sneakers Tamaris Tamaris Wit Wit Tamaris Wit Tamaris Tamaris Sneakers Wit Tamaris Wit UAIw8XqTA

Onze specialisten

Maat oliver 36 Sneakers Witte S Bloemenprint
Zwarte Skechers Sneakers Zwarte Sneakers cooled Air TfdznBqBwO
Wn's 38 Wit Maat Cali Sneakers Dames Puma AxHqCwR0A
wit 38 Zwart Rucanor Unisex Santorini Slippers Maat qInq7wYag
Maat S Bloemenprint 36 Sneakers Witte oliver