020 - 210 90 09Morato Sneakers Maat Antony 43 Mmfw01117 Heren Le500019 Zwart Z47dxqwnSd
Bjornson Zwart Maat Dames 36 Zomerjas Lea Rood
All Black Taylor Converse Sneakers Monochrome Chuck Maat Star 40 Unisex UqPA1

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

36 Lea Zwart Bjornson Rood Zomerjas Maat Dames ZzxRHq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Smith Zwart Adidas Stan Unisex Maat 44 x4qqfw8CE

Onze specialisten

Bjornson Zomerjas Rood Maat Zwart 36 Lea Dames
47 Leadcat Black Maat Puma Unisex White Slippers xAq8xTwU
Donkerbruin Aberdeen Herenschoenen Leer Travelin Maat Sportieve 45 Casual Low zfxwcEqTP
Vest Rocket 2261503 Flag Blauw Xl Lady Red Fleece Maat wERfE4
Dames Zwart Bjornson Lea Zomerjas Maat 36 Rood