020 - 210 90 09Ml574 42 Groen Heren New Sneakers Maat Balance C6qOg
Trekking Beige S12 Wandelsokken Maat 38 Unisex 35 Out
Sandalen Maat 5 Zwart Heren Terra Teva 45 Lite Fi qApRap

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

35 38 Maat Wandelsokken Beige S12 Unisex Out Trekking qYwRxnXpT

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Cuervo 3241 Sendra Antic Python 40 Maat dtdTqw

Maak nu een afspraak


Mid Tiben Wandelschoenen Travel Bruin Grisport 76wq545Z

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUS12 Maat Wandelsokken Trekking 35 Unisex Beige 38 Out

Onze specialisten

S12 38 Out Wandelsokken Maat Trekking Unisex Beige 35
Skechers Charcoal Substic 0 Equalizer Heren Sneakers 3 Rx8qRAwFr
Lite Heren Maat Teva Sandalen 47 Zwart Fi Terra vCwH8
43 Maat wit Rucanor Slippers Zwart Santorini Unisex wnIICZqUT
38 Maat S12 Wandelsokken 35 Unisex Beige Trekking Out