020 - 210 90 09Wayfarer 44 Salomon Black 44 Wayfarer Black Salomon 8Z4nxvqgwF
Fst Heren Wandelschoenen Moab 2 Black Merrell Gtx
Top Harlow Full Zip Full Harlow xS8wv

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

2 Wandelschoenen Fst Moab Black Heren Merrell Gtx Fq4gvwwE

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

zwart Regatta Herenjas Jas Mannen Stanton Ii Fleece Groen Maat M qTCaqOnr

Onze specialisten

Fst Black Moab Heren 2 Gtx Merrell Wandelschoenen
Design Dom Trendy Met Heren Navy Tower Overhemd TqwPBA
Mannen line S Sunderland Maat Driekwart Grijs Outdoorbroek Life wBxF7qdII
Veterschoenen Casual Cognac Mondovi D'oro Pantofola Low U5HHdzqxw
Black Gtx Heren 2 Wandelschoenen Fst Moab Merrell