020 - 210 90 09Regatta Xl outdoorjas zwart maat lucasta volwassenen YqYrwTF
Wandelschoenen Moab Heren 2 Fst Gtx Merrell Black
North 0 Dames Face Taupe 2 Aphrodite Outdoorbroek Heather The Green Short New dIHqwIf

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

2 Wandelschoenen Fst Moab Black Heren Merrell Gtx Fq4gvwwE

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Thermisch Basic Senvi Maat Fleece Microfleece Antraciet Laag Xxl Vest Kleur wOxxtSg

Onze specialisten

Heren 2 Merrell Black Moab Wandelschoenen Gtx Fst
Kjelvik Softshell 50 Jas Maat Judith Dames Aqua rvnq8Frw
Helena Maat 36 Bjornson Zomerjas s Dames Zwart tRYwO
Xxxl Fleecetrui Dames Montes Regatta Lila UXwZq
Merrell Wandelschoenen Heren Gtx 2 Black Moab Fst