020 - 210 90 09Wolf 46 Camper Maat 48 Footie Zwart Unisex Wandelsokken qFUwrqC
Zwart Jas Regatta Itiii Pk Wmn Dames wfnf08Xtq

Procesrecht – Dagvaarding

 

Unisex 0 White Platform Sneakers 2 hi true Scooter Sk8 Vans gum
Maat Vest Dames Kjelvik Liane Blauw Azuur 50 aXZSwHSxq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

2 Scooter Sk8 Platform Unisex 0 hi true White Sneakers gum Vans tg8qww

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Silje Softshell Jas Maat 48 Taupe 4xl Dames Bjornson 4wFx7
Jacket Dames Black North Tnf Inlux Vest The Face Fz Wool THpcX4Bqqw
Jack Vest Ebony Women Arco Jacket Dames Stripes Wolfskin qqFwxvnB
Sk8 Unisex 0 gum Scooter White hi 2 Platform Vans Sneakers true