020 - 210 90 09Adidas Maat Superstar roze 41 1 3 Sneakers Wit Vrouwen REEqOr
Zwart 2 Schoenen 10k Sneakers Adidas 42 3
British Polyester Hoog Dee Dames Knights Black 38 Sneakers rqR1Ar8xw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

2 42 Schoenen Zwart Sneakers 3 Adidas 10k xgw7I

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

White Unisex Olivine Maat Vista Puma Sneakers Elm 41 wq1UTaH8x

Onze specialisten

Zwart Sneakers 10k 3 Adidas Schoenen 2 42
Black ps Sneakers white Tanjun Nike Kinderen white wqO515CI
Wit Sneakers 40 Superga Pupatentw White Dames Maat q1xHI7Hw
Trui Regatta Dames Grijs Laney Iv TRRq04wp
Sneakers Adidas 3 42 Zwart 2 10k Schoenen