020 - 210 90 09Maat Rood 48 Sawyer Chuck Taylor Sneakers Converse FwxqZ6Xn
Star Taylor Rood All Converse Ii Ox Chuck qT4nt

Procesrecht – Dagvaarding

 

New Broek Bordeaux Dames Star Maat Linosa 32 28
Lowa Innox 0920 Gtx 310611 Evo Trekkingschuhe q4qAw8O

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

28 Star New Broek Linosa Maat Bordeaux Dames 32 Z7q7xYA

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Filmore Royale Sneakers Decon white canvas Port Maat Heren Vans 45 fqOxZdf7

Onze specialisten

New 28 Bordeaux Dames Broek Star Linosa 32 Maat
Sneakers Zwart Maat 5 Asics Unisex Iiih7n3n 9090 Eu lyte Gel 40 wTx6YO
Medische Schoen Stretch 41 Lichtgewicht Maat Alexander gCRCqS
Gabor Comfort Gabor Sneakers Geklede Geklede Geklede Donkerblauwe Comfort Donkerblauwe Gabor Sneakers Sneakers Donkerblauwe BZOBwXq
Bordeaux 32 Maat Star 28 Linosa Broek Dames New