020 - 210 90 09Kort Jack Winterjas Heren M Winterjassen Down Enos Rood qU6Bw
Maat Linosa Broek Dames New 32 28 Bordeaux Star
Sage Tweed Xs Tweed Light Jas Tweed Sage Light Jas Xs a8qwASa

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

28 Star New Broek Linosa Maat Bordeaux Dames 32 Z7q7xYA

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Joggingpak trainingspak Grijs Joggingpak trainingspak Melee Army OHH0rFxwqv

Onze specialisten

New Dames Linosa 28 Broek Maat Bordeaux Star 32
Maat Sportjas Heren Fleece Powerstretch Xxl Falcon Borat Vest Mannen Grijs WYqwOn1fT1
Maat Softshell zwart Jas L Grijs Kleur Senvi n1AqwHw
Schoen Valkenburg Heren Heren Schoen Dk Brown Valkenburg Dk TW7pn
Broek Bordeaux 28 32 Star Linosa New Maat Dames