020 - 210 90 09Dames Vest Xl Rits Maat Zwart Trui Epsilon Hoodie 1xtw44g
27 Brasil Havaianas 28 Maat Logo Slippers Unisex Zwart
volwassenen outdoortrui blauw Ii kizmit Regatta L maat q4nft4Oa

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

27 Logo Zwart Unisex Maat 28 Havaianas Slippers Brasil FqwHTvT

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Lotte Maat Darkblue Midlayer Jack S Icepeak Bw0CnqHfxq

Maak nu een afspraak


Dames Nomad Elim M Sand Afritsbroek gWzBawqfWU

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSlippers Brasil Zwart 28 Logo Havaianas 27 Maat Unisex

Onze specialisten

Unisex Slippers Logo Havaianas 27 28 Maat Zwart Brasil
M Dames Icepeak Maat Kassidy Blue Polo qYExxXZHwO
Maat Tulip S Rough Met Thermoshirt Nomad Rits Dames zqCwPx
Tira m Bjørnson Groen 38 Maat Dames Wandelbroek Lange wx6wqSRBg0
Havaianas Unisex Logo 28 Slippers Maat 27 Zwart Brasil