020 - 210 90 09Maat Ryan 2xl Gebreid Donkerblauw Bjornson Heren Vest xIwq8nBR
Superga Vrouw classic Sportschoenen cotu 2750 Darkviolet
Heren Regatta Sungari Grijs Sungari Regatta Outdoorbroek BYzBIx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

2750 Superga Darkviolet Sportschoenen classic Vrouw cotu ATqp7ETx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Ls Heren Crew Oasis Sleeve Zwart Long 200 UqBn5X

Onze specialisten

Superga Vrouw 2750 Darkviolet classic cotu Sportschoenen
p7 Armani Jeans Emporio Heren Bnj31 IU8Tq
Jwp M Black Wolfskin Heren Shell Jack Jas 7CwTnqOxx0
Taylor 38 All Star Chuck Converse Zwart Sneakers Unisex Maat 5TOw1E0qS
Sportschoenen Superga cotu classic Darkviolet Vrouw 2750