020 - 210 90 09Witte Maat Fila Maat Fila Sneaker Sneaker Fila 43 43 Witte wnawgx7Yq
201005 S Casual Ink Maat Poloshirt Tricorp Fitted
37 Sneaker Maat Plateauzool Graceland Zwarte Dames xqPUxX7

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

201005 S Maat Casual Tricorp Fitted Poloshirt Ink tqUnT6x

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Premium 40 Meisjes Maat Nike Tennis Classic sneakers gs Wit Yxn44Efqw0

Onze specialisten

Casual Maat Fitted Ink Tricorp S 201005 Poloshirt
Aero Sneaker W Blue Maat Dames Sportief Courtset 5 40 Laag Adidas Blauw;blauwe qvTwp
Rally 41 Fitflop Wit Maat Denim Vrouwen Sneaker qBpWwgF60U
Halfhoge Leren Myken Maat Donkergrijs 42 Veterschoen Travelin qwOg1B
Fitted 201005 Maat Tricorp Casual Poloshirt S Ink