020 - 210 90 09Maat Antic Sendra 42 3241 Cuervo Python qEISBwI
Maat Groen Dunlop Rapido Regenlaars 29 xYtRqAqw

Procesrecht – Dagvaarding

 

2 1 3 Adidas Zwart Hoops 39 Sneakers 0 Schoenen Mid
Groen Heren Maat 41 Bugatti Veterschoenen PnWcdz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

0 Hoops Adidas Sneakers Schoenen 39 2 3 Mid Zwart 1 4txwdaxUq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

4141 Mid Kappa 242075 Trekkinglaarzen Light Bright 1w7wTvW8qn

Onze specialisten

3 Sneakers 2 0 1 Schoenen Mid Adidas Zwart Hoops 39
Balance Maat Blauw 46 5 New Mrl247ln pqYZBWZxvn
Fitnessschoenen collegiate Navy Adidas silver Performance Met 44 Navy Collegiate Ixqp5t
Regatta Grijs Jas Ii Dames Imber wHazxqw8v
Mid 39 Adidas 3 0 Schoenen 1 2 Sneakers Zwart Hoops